Μικρά Αγαπημένα

Ευλογηθείτε με πνευματική αφύπνιση

 

Ramakrishna Vedanta Centre U.K.                                    
Bourne End, London
Magazine Vedanta January-February 2004  

 

be_blessed_with_spiritual_awakening
Καλπατάρου

Σημείωμα του Εκδότη

1 Ιανουαρίου 1886. Στην Έπαυλη του Κόσσιπουρ.
Ο Σρι Ραμακρίσνα ευλόγησε όλους τους οικογενειάρχες πιστούς του με τα λόγια αυτά:
«Είθε όλοι σας να ευλογηθείτε με πνευματική αφύπνιση

 

Ένας αγγελιοφόρος του Θεού έχει μόνο ένα μήνυμα: πώς να ξυπνήσει τους ανθρώπους στο Θεό. Είναι σαν τον καλό ποιμένα που οδηγεί όλο το κοπάδι του στο σπίτι με ασφάλεια. Οι λέξεις μιας Ενσάρκωσης του Θεού είναι ισχυρές, αλάνθαστες και παγκόσμιες. Ισχύουν για όλους τους ανθρώπους σ’ όλο τον κόσμο. Οι ευλογίες του δεν περιορίζονται σε μία φυλή, χώρα, θρησκεία, ή φύλο· μια Ενσάρκωση του Θεού δεν έρχεται προς όφελος μόνο μερικών ανθρώπων. Η δύναμη και το μήνυμά του θα βοηθήσουν αναρίθμητους αναζητητές επί μεγάλο χρονικό διάστημα. Όποιος ειλικρινά καλεί στο Θεό, οπουδήποτε, και με οποιαδήποτε μορφή, είναι σίγουρο πως θα λάβει τη ευλογία του.

Αυτή η ευλογία είναι μια πράξη της χάριτός του. Η Χάρις του έρχεται υπό μορφή ανθρώπινης γέννησης, λαχτάρας για το Θεό, και ευνοϊκού περιβάλλοντος.

 

Ο δικός μας ρόλος σ’ αυτό το κοσμικό δράμα είναι να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την πολύτιμη ευκαιρία. Πολλοί από εμάς το γνωρίζουν αυτό και θα επιθυμούσαν να την χρησιμοποιήσουν, όμως κάτι φαίνεται να μας κρατά πίσω. Μερικές φορές ίσως να αισθανθούμε αποθαρρυμένοι. Σε τέτοιες στιγμές η ευλογία του Σρι Ραμακρίσνα ενισχύει την πίστη μας και μας δίνει μια νέα ώθηση, μια έμπνευση για περαιτέρω προσπάθεια.

 

Είναι πεποίθηση των πιστών του Σρι Ραμακρίσνα ότι εξακολουθεί να πλημμυρίζει με τις ευλογίες του·  είναι έτοιμος να έρθει σε βοήθεια οποιαδήποτε στιγμή σε οποιονδήποτε αναζητητή. Εκείνοι που προσπαθούν ειλικρινά δεν χρειάζονται καμία απόδειξη· το βιώνουν αυτό άμεσα, κάθε φορά.

 

Είθε το νέο έτος να ενισχύει την πνευματική μας αποφασιστικότητα και να  μας οδηγήσει πλησιέστερα στο Θεό.

SwamiDayatmananda